Historia
”Bembölen Kahvitupa on hyvin säilynyt, Espoon vanhimpiin kuuluva maatilan päärakennus. Kahvilanakin jo käsite.”
Bell on viimeinen kantatila alkuperäisellä paikallaan, Bembölessä. Päärakennuksen suuri tupa ja kamari eli nykyinen keittiö sekä eteinen on ilmeisesti rakennettu vuonna 1737. Saliosa on rakennettu myöhemmin, ehkä 1800-luvun alussa. Vaikka sisätiloissa on tehty kahvilakäytön vaatimia muutoksia on tuvassa säilytetty komeat kattoparrut ja taitteinen sisäkatto.
Bell oli 1600-luvun yksi Bembölen suuren kylän kymmenestä kantatilasta. Isovihan aikana 1713-1721 Bembölen kylän taloihin majoittui vuosikausiksi venäläistä sotaväkeä. Sodan jälkeen Bell oli niin perusteellisesti poltettu, ettei siitä ollut jäljellä talon nurkkaakaan. Bellin uudessa tuvassa toimi 1760-luvulla kestikievari. Paikka olikin erinomainen, sillä talon kohdalla haarautui Kuninkaantiestä sen Helsinkiin johtava haara.
Kun vanhaa rakennusta uhkasi purku 1916, suunniteltiin sitä käytettävän museorakennuksena ja purku jäi toteutumatta. Vuosina 1917-38 Bell palveli ajoittain muonamiehen asuntona, suutarin työpajana, kouluna ja monessa muussa tarkoituksessa. Kahvilatoiminta alkoi 1939. Talvisodan aikana rakennukseen oli sijoitettu kätilöopiston synnytysosasto. Sodan jälkeen kahvilatoiminta jatkui ja on siitä lähtien tullut tunnetuksi ja hyvin suosituksi Bembölen Kahvitupana.